Hijama Therapie

Maakt je lichaam vrij van gifstoffen

Wat is Hijama?

Het woord Hijama is afkomstig van het Arabische woord Hajm, wat zuigen betekent. Bij Hijama worden glazen of plastic cups op bepaalde punten op de huid geplaatst en vacuüm getrokken, waardoor er zuigkracht ontstaat binnen de cup. Om deze reden wordt Hijama ook wel cupping therapie genoemd.

Door de zuigkracht wordt de doorbloeding op de plaats van de cup sterk bevorderd. Een verbeterde doorbloeding heeft vele gezondheidsvoordelen. Zo wordt het lichaam gestimuleerd om afvalstoffen en gifstoffen af te voeren, worden blokkades opgeheven en nieuw bloed aangemaakt. Dit is niet alleen van invloed op de algehele gezondheid, maar geeft ook verlichting bij uiteenlopende kwalen en chronische aandoeningen.

Een eeuwenoud concept

Hoewel cupping therapie de laatste jaren pas echt bekend begint te worden in Nederland en andere Westerse landen, is het een techniek die al eeuwenoud is. Het is één van de eerste geneeskundige handelingen die al meer dan 5000 jaar geleden werd toegepast.

 

Door de eeuwen heen werd cupping gebruikt door onder andere de Egyptenaren en de Oude Grieken, zoals de Griekse arts Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde. In Europa was cupping voornamelijk populair in de Middeleeuwen. In het Verre Oosten wordt de techniek vandaag de dag nog steeds veel gebruikt.

Verschillende cupping technieken

Afhankelijk van de klachten zijn er drie soorten cupping technieken die kunnen worden toegepast. Ook de plaatsing van de cups is afhankelijk van de aard van de klachten.

 

Wet Cupping
De cups worden op de huid geplaatst en vacuüm getrokken, waardoor het zich vastzuigt. Vervolgens worden de cups verwijderd en worden er op de plaats van de cups kleine krasjes of prikjes gemaakt in de huid. Hierna worden de cups opnieuw geplaatst, waardoor er bloed vrijkomt.

 

Dry Cupping
In essentie wordt hier hetzelfde gedaan als bij wet cupping, alleen worden er geen krasjes of prikjes gemaakt en komt er geen bloed vrij. De cups worden op de huid geplaats en vacuüm getrokken, waardoor het zich vastzuigt en de huid een stukje omhoog getrokken wordt.

 

Dry Cupping Massage
De cups worden met amandelolie of een andere olie op de huid geplaatst. Door het gebruik van de olie kunnen de cups gemakkelijk worden bewogen over de huid. Wet cupping is niet geschikt voor mensen met hartproblemen of bloedingen en voor zwangere vrouwen of tijdens de menstruatie. In dit geval is de dry cupping massage een goed alternatief.

Je lichaam reinigen met Hijama

Door Hijama wordt het lichaam gereinigd en gestimuleerd om gifstoffen en afvalstoffen van het eigen lichaam af te voeren. Deze gifstoffen zijn vaak afkomstig uit de omgeving, zoals verontreinigde lucht, schoonmaakmiddelen en ongezond voedsel. Ook lichamelijke en geestelijke klachten kunnen ervoor zorgen dat er gifstoffen in je lichaam achterblijven. Hierbij kan je denken aan ziekten, stress en medicijngebruik.

 

Gifstoffen kunnen heel lang in het lichaam blijven en daardoor na verloop van tijd veel schade aanbrengen. Zo kan het de toevoer van zuurstof en belangrijke voedingsstoffen blokkeren of vertragen, met alle gevolgen van dien. Op de lange termijn kan dit leiden tot allerlei soorten infecties, ziektes en aandoeningen, zoals diabetes, artritis, alzheimer, migraine, hartkwalen en verschillende vormen van kanker.

 

Onder het motto ´voorkomen is beter dan genezen´ kan Hijama het beste preventief worden ingezet. Wanneer het lichaam al schade heeft opgelopen kan Hijama helpen bij het bestrijden of verlichten van de klachten.

Na de behandeling

Na de behandeling is je lichaam gereinigd van afvalstoffen en gifstoffen. Je voelt je fitter en gezonder en je levenskwaliteit verbetert. Je zal merken dat je klachten afnemen. Soms zijn er meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te behalen. Pijnverlichting is meestal wel direct merkbaar.

 

Voor een blijvend resultaat en ter voorkoming van nieuwe klachten is het aan te raden om regelmatig opnieuw een behandeling te laten doen.

 

Na de behandeling kunnen er op de plaatsen waar de cups zijn aangebracht ronde, paarse plekken ontstaan. Dit is volkomen normaal en verdwijnt binnen een paar dagen. Het is belangrijk om na de behandeling voldoende water te drinken.