Fertiliteitsmassage

Geeft je vruchtbaarheid een boost

Wat is een baarmoedermassage?

Bij een baarmoedermassage worden je (onder)rug en buik gemasseerd. Dit verbetert de beweeglijkheid en doorbloeding van je baarmoeder en eierstokken, waardoor de algehele gezondheid van je baarmoeder wordt bevorderd.

 

Dit is met name heel belangrijk wanneer je zwanger wilt worden. Daarom wordt het ook wel fertiliteitsmassage of vruchtbaarheidsmassage genoemd. De massage helpt ook bij het verhelpen van andere klachten, zoals endometriose, PCOS en geblokkeerde eileiders.

Overige klachten

Een baarmoedermassage helpt niet alleen bij onvruchtbaarheid, maar ook bij andere baarmoeder gerelateerde klachten, zoals endometriose, PCOS en geblokkeerde eileiders. Wanneer je een iets gekantelde baarmoeder hebt, helpt de massage om deze weer beter te positioneren. Daarnaast helpt het bij de afbraak van littekenweefsel (bijvoorbeeld na een keizersnede) en worden stresshormonen verminderd, waardoor je meer ontspannen raakt.

 

De massage heeft een detox-effect, omdat de lever gestimuleerd wordt om overtollige gifstoffen te verwijderen. Deze gifstoffen kunnen zorgen voor hormonale disbalans en verstoren je menstruatiecyclus. Ook wordt de lymfestroming verbeterd, wat een positieve invloed heeft op je immuunsysteem.

Wanneer kom je voor een massage?

Als je zwanger probeert te worden, dan kom je zo kort mogelijk voor je eisprong. Wanneer dat niet uitkomt, dan kom je in je vruchtbare periode, na je menstruatie en voor je eisprong.

 

Wanneer je in een medisch vruchtbaarheidstraject zit kom je kort voor de inseminatie of terugplaatsing.

 

Wanneer er een pick-up en terugplaatsing gebeurt binnen één cyclus, is het aan te bevelen om zowel voor de pick-up als voor de terugplaatsing langs te komen voor een fertiliteitsmassage.

 

Wanneer je niet probeert zwanger te worden, maar andere klachten hebt, dan kom je het liefst vlak na het einde van je menstruatie, maar in ieder geval niet wanneer je menstrueert.

Als je zwanger wilt worden

Een fertiliteitsmassage is ontzettend heilzaam voor de conditie van je baarmoeder. Doordat de massage de doorbloeding van de baarmoeder verbetert, zorgt het voor meer verse bloedtoevoer, waardoor de kwaliteit van het baarmoederslijmvlies beter wordt. Dit bevordert de bevruchting en zorgt ervoor dat een bevruchte eicel zich beter kan innestelen en beter gevoed wordt.

 

De massage verbetert daarnaast de kwaliteit van je eicellen en helpt bij het reguleren van je cyclus. Daarnaast krijgt het baarmoederslijmvlies de juiste dikte en komt de hormoonhuishouding weer in balans. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd. Alles bij elkaar geeft het je vruchtbaarheid een enorme boost en zorgt het ervoor dat je baarmoeder een gezonde omgeving wordt voor jouw toekomstige baby.

Hoe verloopt de massage?

Tijdens de baarmoedermassage worden je rug en buik gemasseerd. Je houdt je ondergoed aan en trekt makkelijk zittende kleding aan. Je neemt een sjaal mee die je na de massage om je buik bindt, zodat deze warm blijft.

 

De fertiliteitsmassage vindt plaats in mijn privépraktijk in Huizen, op een comfortabele massagetafel, in een ontspannen sfeer. In mijn praktijk werk ik alleen met 100% pure biologische oliën en kruiden.